VerbeeldingvandeWaal-Lucker

Boven en beneden de rivieren: Verbeelding van de Waal op locatie


Donderdag 13 december | 14:30 – 17:00 uur | Verbeelding van de Waal op locatie | Het Dijkmagazijn Beuningen | Dijk 41, 79, Beuningen

Op donderdagmiddag 13 december 2018 vindt in Het Dijkmagazijn Beuningen en de Veldschuur in Bemmel een unieke simultaan-bijeenkomst plaats over landschap en cultuur op beide oevers van de Waal.

In Bemmel vertelt cultuurhistoricus John Mulder over de geschiedenis, het landschap en de streekcultuur van de Betuwe.

In Beuningen doet historicus,journalist en gebiedskenner Peter Deurloo dat over het Land van Maas en Waal. Via een live stream staan beide locaties met elkaar in verbinding en zijn de presentaties over en weer te volgen.

‘Verbeelding van de Waal’ brengt het verhaal van de Waal in beeld: over de vroegere omgang met het water, het ontstaan van het landschap, bedrijvigheid, visserij, overstromingen, defensie,etc. Dit gebeurt aan de hand van 10 tot 15 thematische historische beschouwingen, die toegelicht worden met honderden beelden zoals schilderijen,historische foto’s, archeologische vondsten, artefacten en volksverhalen.

Tijdens de simultaan-bijeenkomst wordt specifiek ingegaan op rivierverhalen over Bemmel en Beuningen. Verbeelding van de Waal op Locatie wil een impuls geven aan de samenwerking tussen lokale bezoekerscentra langs de Waal zogeheten dWaalpunten, organisaties op het gebied van cultuur, landschap en historie, De Bastei en Erfgoed Gelderland.

Verbeelding van de Waal op Locatie is een initiatief van Het Dijkmagazijn Beuningen, Stichting Lingewaard Natuurlijk, De Bastei, Erfgoed Gelderland en bureau Overland. Het wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Boven en beneden de rivieren: Verbeelding van de Waal op locatie Donderdag 13 december, 14.30-17 00 uur met nazit (inloop vanaf 14.00). Deelname gratis.

Voor aanmelden (beperkt aantal plaatsen):
Het Dijkmagazijn Beuningen Dijk 41 6641LA  Beuningen.
Aanmelden via https://www.dijkmagazijnbeuningen.nl/agenda/verbeelding-van-de-waal-op-locatie,.

De Veldschuur en Dijkmagazijn van Stichting Lingewaard Natuurlijk , Sportlaan 1M,  6681 CD Bemmel. Aanmelden via bestuurslid@lingewaardnatuurlijk.nl

Na aanmelding ontvangt u het programma en de routebeschrijving.
Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl/projecten/verbeelding-van-de-waal